Julbord i Göteborg
Julbord i Göteborg - fira helgen med värme
De mest uppskattade julminnena skapas samlade kring ett bord...
Välkommen till vårt härliga julbord som serveras i slutet av november tills mitten av december. Njut av julens alla läckerheter, våra kreativa kockar lagar all mat från grunden med noga utvalda råvaror. Vårt julbord erbjuder något för alla då vi inkluderar både traditionella och nya smaker samt ett utbud av vegetariska rätter. Börja kvällen med värmande glöggmingel innan ni låter er frestas av julbordets alla läckerheter. Vårt julbord är uppdukat med noga utvalda rätter som passar alla, vi lägger till lite som har varit bortglömt samt nya smaker hämtade från hela världen. Avsluta med kaffe och ett stort dessertbord.
Julbord som en upplevelse
Vår nyrenoverade Restaurant ONE ligger på första våningen och erbjuder en av Göteborgs mest inbjudande atmosfärer med en tidlös elegans som förgyller stämningen och gemenskapen. Restaurangen har panoramafönster från golv till tak som erbjuder en fin utsikt mot älven, en ljuvlig plats att avnjuta ett julbord på.
Varmt välkommen till en stämningsfull kväll i julens tecken hos oss på Hotel Riverton!
VÅRT JULBORD
Vi dukar upp ett julbord med noga utvalda rätter som passar alla, vi lägger till lite som har varit bortglömt samt nya smaker hämtade från hela världen. Börja kvällen med att mingla med värmande glögg och avsluta med kaffe och ett stort dessertbord.
Våra julbord serveras tisdag till lördag mellan den 21 November och 20 December 2024.
Priser
Tisdag 945:-
Onsdag 945:-
Torsdag 995:-
Fredag 1195:-
Lördag 1025:-
Vänligen notera att priserna ovan inkluderar 12% moms och är presenterade per person. Vi reserverar oss för prisförändringar.
JULBORD I CHAMBRE SÉPARÉE
För större sällskap och företag finns även möjlighet att boka julbord i Göteborg och arendera Restaurant ONE. Restaurangen har plats för upp till 260 gäster och erbjuder den senaste och högsta teknikstandarden; med två projektorer och två fällbara skärmar, ett fantastiskt ljudsystem samt utmärkta justerbara belysningsmöjligheter. Möjligheterna i den här restaurangen upphör med din fantasi. Med en privat bar, Dandy Bar, i lokalen och möjligheten att öppna upp väggen till Kongressen, som ligger i samband med Restaurant ONE, kan hela första våningen omvandlas till en privat festvåning för upp till 400 personer. Kongressen erbjuder en 22 kvadratmeter stor scen, enhetlig teknik med restaurangen, och om så önskas ett dansgolv. Förvandla den till en perfekt mingel- eller dans yta i samband mer ert julbord.
Vänligen notera att vi endast arrenderar ut ONE till stora sälskap med minimum 100 gäster. Pris enligt förfrågan.
JULINSPIRERAD LUNCH
I View Skybar & Restaurant på våning 12 med en fantastisk utsikt över hamninloppet serverar vi en 3-rätters julinspirerad lunch. Boka in det som en paus under konferens eller som en trevlig avrundning inför juluppehållet.
Serveras måndag-fredag den 21 November - 20 December 2024. Minimum 10 personer för att boka.
Pris: 595:- per person
Meny
Förrätt
Soyamarinerad Bömlö lax – grönärtspuré – pepparrot – grönkål
Varmrätt
Lågtempererad Kalvytterfilé – mandelpotatispuré – trattkantarellsås – brysselkål
Dessert
Mandelkaka med brynt smör – tonkamousse – karamelläpplen
Vegetariskt
Förrätt
Soyamarinerad rökt tofu – grönärtspuré – pepparrot – grönkål
Varmrätt
Rödbetsbourguignon– mandelpotatispuré – rödvinssås – brysselkål
Dessert
Vegansk chokladkaka – karamelläpplen - vaniljsoygurt
Priset ovan inkluderar 12% moms. Vi reserverar oss för prisförändringar.
DRYCKESPAKET
Priser
2 öl eller 2 glas vin 220:-
3 öl eller 3 glas vin 320:-
2 öl eller 2 glas vin och en snapsflaska 5 cl 370:-
Vänligen notera att priset ovan inkluderar 25% moms. Vi reserverar oss för prisförändringar.
Julbordets Tradition
Att fira jul och att äta julbord är en tradition som följt oss ända sedan 1000-talets vikingatid då uttrycket ”dricka jul” kom till. Under medeltiden kom det kristna julfirandet till Sverige med advent.
Genom åren har det diskuterats vilka maträtter som ansetts höra till julbordet och en rad maträtter har tillkommit. Julskinka och kalvsylta är exempel på rätter som förekommit längst på julbordet. Prinskorv, gravlax, rödkålssallad och sillar med olika smak dök upp senare och den populära köttbullen var inte med på julbordet förrän 1970. Sammanfattningsvis kan man säga att dagens julbord består av rätter som dels har anknytning till medeltidens fasteregler, dels är förknippade med den traditionella slakten av julgrisen före jul och dels är en kvarleva från dåtidens konserveringsmetoder som till exempel inlagd sill. Till julbordet finns det även olika typer av traditionell dryck. Sedan förkristen tid har jäst dryck av spannmål varit vanlig i Skandinavien, iform av exempelvis öl. Kryddat brännvin blev vanligare i Skandinavien på 1700-talet, och senare blev akvaviten den vanliga juldrycken. Viste du om att den klassiska visan "Hej Tomtegubbar" har sjungits vid julfirandet sedan 1800-talets första halva?
Vårt julbord är populärt, så vi rekommenderar att boka era platser i god tid online eller genom att kontakta oss på reservations@riverton.se
Hjärtligt välkommen till en stämningsfull kväll på Hotel Riverton!