Boka nu
Peter Kvarnstrom Goteborg Co

Way Out West 2024

Göteborg förbereder sig för att ännu en gång välkomna musikälskare från hela världen till Way Out West 2024, som äger rum den 8-10 augusti. Festivalen, som har blivit en institution i Sveriges musikliv, lovar att bjuda på en oförglömlig helg fylld med musik, kultur och gemenskap i den vackra miljön av Slottsskogen.

Program

Programmet består av en gedigen line up av stora nationella och internationella stjärnor och de mest intressanta nykomlingarna. Några exempel på artister är Fred Again.., Jack White, PJ Harvey, Pulp, Icona Pop, The National och Susanne Sundfør. Vidare blir det filmpremiärer, god vegetarisk mat och ett gediget klubbprogram under namnet Stay Out West som tar vid nattetid runt om i centrala Göteborg.

Biljetter

Du kan boka biljetter i alla kategorier på Way Out Wests hemsida. Välj mellan en, två eller tre dagar.

Hållbarhet i Fokus

En av de mest utmärkande aspekterna av Way Out West är dess engagemang för hållbarhet. Festivalen har sedan länge varit pionjär inom miljöarbete, och 2024 är inget undantag. Festivalen är helt vegetarisk och klimatneutral, och strävar efter att minska sitt ekologiska fotavtryck genom att använda förnybar energi, minska avfallet och uppmuntra kollektivtrafik och cykling till och från området. Way Out West har också infört återanvändbara muggar och andra initiativ för att ytterligare minska användningen av engångsprodukter.

Om Way Out West

Sedan Way Out West startade 2007, har världsartister som Prince, Kanye West, Kendrick Lamar, Florence + The Machine, Neil Young, M.I.A., Alicia Keys, Stormzy, Frank Ocean, Robyn, The xx, Patti Smith, Solange and The Cure, för att nämna några, stått på scenen i Slottsskogen.

Way Out West 2024 är inte bara en festival, det är en upplevelse. Med sin unika kombination av högklassig musik, ett starkt miljöengagemang och ett levande kulturutbud, är det en händelse som lockar besökare från hela världen. Oavsett om du är en veteran inom festivalscenen eller om det är ditt första besök, kommer Way Out West 2024 att erbjuda något som överträffar dina förväntningar.

Förutom den fantastiska musiken erbjuder Way Out West också ett rikt kulturprogram med filmvisningar, konstutställningar och inspirerande samtal. Festivalens Stay Out West-del fortsätter efter midnatt på olika klubbar runt om i Göteborg, vilket gör att festen fortsätter långt in på småtimmarna.

Bo på Riverton

Riverton ligger endast en kort spårvagnstur eller en halvtimmes promenad bort från Slottsskogen. Sov ut i sköna DUX sängar med fluffiga täcken och kuddar från Norsk Dun. Vakna sen upp till en hotellfrukost med extra allt innan ni beger er mot festivalen. 

Summer offer

Boka 2 nätter i sommar och få 20% rabatt med vårt summer offer. Få ut mer av din vistelse hos oss på Hotel Riverton i centrala Göteborg. Sov ut i sköna DUX sängar med fluffiga täcken och kuddar från Norsk Dun. Vakna sen upp till en hotellfrukost med extra allt innan du utforskar Göteborg. Inkluderar: övernattning, tillgång till Serenity Gym, välkomstdrink och frukostbuffe. 

4 for 3 with spa

Boka 4 sammanhängande nätter och få en natt gratis samt gratis entré till Serenity Spa i sommar med vårt 4 for 3 with Spa erbjudande. Erbjudandet inkluderar övernattning i valfri rumskategori, tillgång till Serenity Spa & Gym, välkomstdrink och frukostbuffé.