Boka nu
Julbord Hotel Riverton Göteborg

Julbord i Göteborg

Julbord på Hotel Riverton

De mest värdefulla julminnena skapas när vi samlas kring ett bord. 

Välkommen att njuta av vårt underbara julbord i Göteborg som serveras från 21 november till 20 december 2024. Upplev julens alla delikatesser, omsorgsfullt tillagade från grunden av våra skickliga kockar med noggrant utvalda råvaror. Vårt julbord har något för alla, med en blandning av traditionella rätter och nya smaker, samt ett brett utbud av vegetariska alternativ. Kvällen börjar med ett värmande glöggmingel, som följs av en festlig måltid där ni kan låta er förföras av julbordets rikedom. Våra noggrant utvalda rätter inkluderar både älskade klassiker och nya smaker från hela världen, vilket gör att alla kan hitta sina favoriter. Avsluta kvällen med en kopp kaffe och ett stort dessertbord fyllt med sötsaker.

Vår nyrenoverade Restaurant ONE ligger på första våningen och erbjuder en av Göteborgs mest inbjudande atmosfärer med en tidlös elegans som förgyller stämningen och gemenskapen. Restaurangen har panoramafönster från golv till tak som erbjuder en fin utsikt mot älven, en ljuvlig plats att avnjuta ett julbord på.

JULBORD I CHAMBRE SÉPARÉE

För större sällskap och företag finns möjligheten att boka ett exklusivt julbord i Göteborg genom att hyra Restaurant ONE. Denna rymliga restaurang kan ta emot upp till 260 gäster och är utrustad med den senaste tekniken: två projektorer, två nedfällbara skärmar, ett fantastiskt ljudsystem samt flexibla belysningsalternativ som kan anpassas efter dina önskemål. Möjligheterna i denna lokal begränsas bara av din fantasi.

Med en privat bar, Dandy Bar, i anslutning och möjligheten att öppna upp väggen till Kongressen, som ligger intill Restaurant ONE, kan hela första våningen förvandlas till en privat festvåning för upp till 400 personer. Kongressen erbjuder en 22 kvadratmeter stor scen, modern teknik som matchar restaurangen och ett valfritt dansgolv. Denna yta kan enkelt omvandlas till ett perfekt mingel- eller dansområde i samband med ert julbord.

Observera att vi endast hyr ut ONE till större sällskap med minst 100 gäster. Pris enligt förfrågan.

JULINSPIRERAD LUNCH

Njut av en 3-rätters julinspirerad lunch i View Skybar & Restaurant på våning 12, med en enastående utsikt över hamninloppet. Perfekt som en paus under konferensen eller som en trevlig avslutning inför juluppehållet.

Lunchen serveras måndag till fredag från den 21 november till 20 december 2024. Bokning krävs för minst 10 personer.

Julbordets Tradition

Att fira jul med ett traditionellt julbord är en sed som har sina rötter ända tillbaka till vikingatiden, då man började använda uttrycket "dricka jul". Medeltiden introducerade det kristna julfirandet i Sverige, inklusive advent.

Genom historien har julbordets rätter varierat och utvecklats. Bland de äldsta inslagen finner vi julskinka och kalvsylta. Rätter som prinskorv, gravlax, rödkålssallad och olika sillsorter tillkom senare, medan köttbullen gjorde entré på julbordet först på 1970-talet. Det moderna julbordet består av rätter som dels anknyter till medeltidens fasteregler, dels till traditionen med att slakta julgrisen, och dels till gamla konserveringsmetoder som inlagd sill. Till julbordet serveras även traditionella drycker. Jäst spannmålsdryck, som öl, har varit vanlig i Skandinavien sedan förkristen tid, medan kryddat brännvin blev populärt på 1700-talet och akvavit senare blev en vanlig juldryck. Visste du att den klassiska visan "Hej Tomtegubbar" har sjungits vid julfirandet sedan tidigt 1800-tal?

Vårt julbord är mycket populärt, så vi rekommenderar att ni bokar era platser i god tid, antingen online eller genom att kontakta oss på reservations@riverton.se

Hjärtligt välkommen att fira jul hos oss på Riverton!